Hoppa till sidans innehåll
Foto: Linus Carlsson

Sponsorbrev 2020

23 OKT 2020 14:22
Vi vill börja med att rikta ett stort tack till alla samarbetspartners och företag som tillsammans med oss vill skapa en verksamhet för aktivare ungdomar.
  • Uppdaterad: 23 OKT 2020 14:22

Säsongen 2019/20 kommer gå till historien som en av de sämsta vintrarna vi skådat sedan klubben startades. Att säsongen avslutades med en pandemi gjorde ju inte det hela bättre, men nu blickar vi framåt och satsar mot framtiden!

Teknikbacken öppnade tyvärr aldrig, vi gjorde ett antal försök även om det skulle blivit en kortare backe. Men tyvärr var inte vädret med oss alls detta år och vi lyckades aldrig få till det. Dock har den dåliga säsongen medfört att vi insett att vi måste satsa på vår utrustning för att klara mildare vintrar, därav jobbade vi stenhårt under våren på att få till ett bidrag från Leader Mälardalen och Jordbruksverket.

Bidraget gick i lås under sommaren och nu är vi i fullgång med vårt projekt som vi har målsättningen med att vara klara med innan december i år. Satsningen innebär att vi investerar i ett kyltorn och två nya snökanoner.

Kyltornet kommer vi använda för att kyla ner vattnet till snökanonerna. Om vi får ner temperaturen på vattnet kommer det frysa snabbare i luften och därav gå att producera snö vid högre temperaturer.

Hela projektet kommer stanna på närmare 2 mkr, varav 1,3 kommer från bidraget och resterande satsar vi själva i detta projekt via finansiering och eget kapital. I och med detta hoppas vi och tror att ni gärna vill fortsätta vara med och hjälpa oss att satsa mot framtiden så KAK-borna även i framtiden ska kunna åka utför på hemmaplan.

Nog om den tråkiga vintern på hemmaplan! Vi hann faktiskt åka en del skidor på andra orter, klubben arrangerade ett familjeläger innan jul i Idre där vi var närmare 50 personer på plats och tränande under en helg. När det aldrig blev vinter här hemma så arrangerades det även ett läger till i Orsa i februari. Samt att det tränades en hel del på andra ställen, bland annat i Norberg, Falun, Bjursås och Tänndalen.

Tävlingsmässigt så ställdes extremt många tävlingar in pga. den milda vintern, och när det nalkades för finaler och större tävlingar högre upp i landet där det faktiskt fanns massor av snö så drog Covid-pandemin in över Sverige och ställde därav in allt resterande.

Säsongen 2020/21 kommer bli en kanonsäsong, de har vi bestämt!

Skribent: Linus Carlsson
Epost: Adressen Gömd

Aktuell temp Teknikbacken:

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Besök oss på Facebook

 

 

klart.se 

Postadress:
Arboga Alpina - Skidor
Sandra Fresk, Brattbergsvägen 48
73248 Arboga

Besöksadress:
Dyens Väg 4
73248 Arboga

Kontakt:
Tel: 058916840
E-post: This is a mailto link

Se all info