SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Arboga Alpina
Fotboll
U12 - 11-12 år
Träningsgrupp U12

Generell information
Målet med träning i U12-gruppen är att barnen genom friåkning, övningar och portar skall utveckla carving svängarna och så att kontrollera skidorna i olika terräng till glädje för såväl framtida tävlingsverksamhet i de högre träningsgrupperna som ett långvarigt glädjerikt skidåkarliv på alla underlag, med eller utan portar.

 

Träningen består i friåkningsövningar samt banåkning med portar för att ha skoj på skidor. I U12-gruppen vill vi gärna att man provar på tävlingar i närområdet såsom i FP-Cup och DM. Barnen i U12-gruppen har även möjlighet att deltaga i Mälarcupen samt i LVC (Lilla Världs Cupen) kval och ev. final. Barnen i U12 gruppen har även möjlighet att deltaga i ”Västmanlandslägren” samt i Arboga Alpinas breddläger.

Förkunskapskrav
U12-grupps barn skall ha påbörjat Carvingsvängar.

Utrustning
Barnen måste ha hjälm och ryggskydd. Vid tävlingar utanför hemma backen har en del barn fartdräkt samt SL och GS skidor. Tänk också på att barnen skall ha varma och torra kläder.

SL skidor bör vara 5-10 cm kortare än åkaren och ha en svängradie på ca 9-11 meter och ett par GS skidor bör vara 10-15 cm längre än åkaren och ha en svängradie på 15-18 meter.

I U12-gruppen börjar man även träna SL på sk. långkäpp vilket medför att man behöver ha lite extra skydd under de passen såsom hakskydd, handskydd på stavarna samt benskydd. Dock under GS träningen får vi inte använda handskydd på stavarna eller hakskydd och benskydd har ingen funktion då.

 

Övrigt
Förväntningar på föräldrars engagemang: Samtliga föräldrar förväntas deltaga i minst 2 av höstens arbetspass när backen skall göras i ordning samt 1 pass på våren vid slutet på säsongen. När barnen är med och tävlar på "hemmaplan" hjälper givetvis föräldrarna för att göra tävlingen så kul och bra som möjligt för barnen. Arbetsuppgiften kan tex vara plogpatrull, portdomare, ta hand om nummerlapparna, kiosken eller dyligt.

Alla barn i träningsgruppen skall vara medlemmar i Arboga Alpina och finnas registrerade med kompletta kontaktuppgifter (Namn, personnummer, mobilnummer och e-mail till förälder). Givetvis måste barnet ha giltigt liftkort synligt vid träning

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Webbkamera
Aktuell temp. i Teknikbacken:
Instagram
Facebook