Hoppa till sidans innehåll

Träningsgrupp U12


U12-grupp 11-12 år

Träningstider :

Måndagar:  18.30 – 20.30 (Slalom)

Tisdagar:  18.30 – 20.30 (Slalom)

Torsdagar:  18.30 – 20.30 (Storslalom)

Medlemskap och liftkort krävs för att delta på våra träningar.

Tränare
Erik Bergström, 073-3546525. This is a mailto link
Andreas Nyquist, 070-5429760, This is a mailto link 

Generell information
Målet med träning i U12-gruppen är att barnen genom friåkning, övningar och portar skall utveckla carving svängarna och så att kontrollera skidorna i olika terräng till glädje för såväl framtida tävlingsverksamhet i de högre träningsgrupperna som ett långvarigt glädjerikt skidåkarliv på alla underlag, med eller utan portar.

Träningen består i friåkningsövningar samt banåkning med portar för att ha skoj på skidor. I U12-gruppen deltar barnen i klubbens egna Fredagstävlingar samt att man provar på tävlingar i närområdet såsom i FP-Cup och DM. Barnen i U12-gruppen har även möjlighet att deltaga i Mälarcupen samt i LVC (Lilla Världs Cupen) kval och ev. final. Barnen i U12 gruppen har även möjlighet att deltaga i ”Västmanlands lägren” samt i Arboga Alpinas brädd läger.

Förkunskapskrav
U12-grupps barn skall ha påbörjat Carvingsvängar.

Utrustning
Barnen måste ha hjälm och ryggskydd. Vid tävlingar utanför hemma backen har en del barn fartdräkt samt SL och GS skidor. Tänk också på att barnen skall ha varma och torra kläder.

Övrigt
Förväntningar på föräldrars engagemang: Samtliga föräldrar förväntas deltaga i minst 2 av höstens arbetspass när backen skall göras i ordning samt 1 pass på våren vid slutet på säsongen. När barnen är med och tävlar på "hemmaplan" hjälper givetvis föräldrarna för att göra tävlingen så kul och bra som möjligt för barnen. Arbetsuppgiften kan tex vara plogpatrull, portdomare, ta hand om nummerlapparna, kiosken eller dyligt.

Alla barn i träningsgruppen skall vara medlemmar i Arboga Alpina och finnas registrerade med kompletta kontaktuppgifter (Namn, personnummer, mobilnummer och e-mail till förälder). Givetvis måste barnet ha giltigt liftkort synligt vid träning

 

Uppdaterad: 26 JAN 2018 11:00 Skribent: Fredrik Lundberg

Aktuell temp Teknikbacken:

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Besök oss på Facebook

 

 

klart.se 

Postadress:
Arboga Alpina - Skidor
Sandra Fresk, Brattbergsvägen 48
73248 Arboga

Besöksadress:
Dyens Väg 4
73248 Arboga

Kontakt:
Tel: 058916840
E-post: This is a mailto link

Se all info