Hoppa till sidans innehåll

Träningsgrupp U6


U6-grupp - 5-6 år

Träningstider :

Onsdag: 18.00 - 19.30

Medlemskap och liftkort krävs för att delta på våra träningar.

Tränare
Jens Wretling, 073-9825688, This is a mailto link
Karin Wästvind, 073-9167018, This is a mailto link 

Generell info 
Målet med träning i U6-gruppen är att barnen genom lek och skratt skall öva upp balansen på skidorna och att barnen lär sig kontrollera skidorna.

Träningen består i lekar och balansövningar för att ha skoj på skidor. Barnen i U6 gruppen har även möjlighet att deltaga i Arboga Alpinas bredd läger.


Förkunskapskrav
U6-grupps barn skall kunna svänga plogsväng så pass bra att barnet tar sig ned för Teknikbacken på ett säkert sätt samt att även kunna åka liften själv ända upp till toppen. Alternativt ha förälder med sig på skidor som kan hjälpa till med liften.


Utrustning
Barnen måste ha hjälm och det är önskvärt att barnen har ryggskydd. Tänk också på att barnen skall ha varma och torra kläder. Då undviker vi onödigt gnäll i backen.


Övrigt
Förväntningar på föräldrars engagemang: Samtliga föräldrar förväntas deltaga i minst 2 av höstens arbetspass när backen skall göras i ordning samt 1 pass på våren vid slutet på säsongen.

Alla barn i träningsgruppen skall vara medlemmar i Arboga Alpina och finnas registrerade med kompletta kontaktuppgifter (Namn, personnummer, mobilnummer och e-mail till förälder). Givetvis måste barnet ha giltigt liftkort synligt vid träning

Uppdaterad: 26 AUG 2018 10:35 Skribent: Arboga Alpina
E-post: Adressen Gömd

Aktuell temp Teknikbacken:

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Besök oss på Facebook

 

 

klart.se 

Postadress:
Arboga Alpina - Skidor
Sandra Fresk, Brattbergsvägen 48
73248 Arboga

Besöksadress:
Dyens Väg 4
73248 Arboga

Kontakt:
Tel: 058916840
E-post: This is a mailto link

Se all info