Hoppa till sidans innehåll

Träningsgrupp U8


U8-grupp - 7-8 år
Träningstider :

Onsdag: 18.00 - 19.30

Medlemskap och liftkort krävs för att delta på våra träningar.

Tränare
Therese Blomkvist, 076-1289878, This is a mailto link
Mikael Blomkvist, This is a mailto link 
Johan Tell, 073-6640755, This is a mailto link

Generell info 
Målet med träning i U8-gruppen är att barnen genom lek och skratt skall öva upp balansen på skidorna så att de kan gå över från plogsväng till carvingsväng och så att barnen lär sig kontrollera skidorna till glädje för såväl framtida tävlingsverksamhet i de högre träningsgrupperna som ett långvarigt glädjerikt skidåkarliv på alla underlag, med eller utan portar.

Träningen består i lekar och balansövningar för att ha skoj på skidor, samt även en del banåkning. Barnen i U8 gruppen har även möjlighet att deltaga i Arboga Alpinas bredd läger.

Förkunskapskrav: U8-grupps barn skall kunna svänga plogsväng så pass bra att barnet tar sig ned för Teknikbacken på ett säkert sätt samt att även kunna åka liften själv ända upp till toppen.


Utrustning
Barnen måste ha hjälm och det är önskvärt att barnen har ryggskydd. Stavar börjar vi använda när barnen är mogna för det. Det är tränarna som bestämmer om stavar skall börja användas. 

Skidorna ska vara av carvingmodell, smalare midja. Längden på skidorna ska vara ungefär mellan haka och ögonbrynen på åkaren.

Flerspännespjäxor rekommenderas starkt, inte step in. Skaftet ska ha en liten lutning framåt och inte stå rakt upp och vara mjuka framåt när barnen trycker fram smalbenet mot plösen. De ska vara i lagom storlek (ingen växmån).

Tänk också på att barnen skall ha varma och torra kläder. Då undviker vi onödigt gnäll i backen.


Övrigt
Förväntningar på föräldrars engagemang: Samtliga föräldrar förväntas deltaga i minst 2 av höstens arbetspass när backen skall göras i ordning samt 1 pass på våren vid slutet på säsongen.

Alla barn i träningsgruppen skall vara medlemmar i Arboga Alpina och finnas registrerade med kompletta kontaktuppgifter (Namn, personnummer, mobilnummer och e-mail till förälder). Givetvis måste barnet ha giltigt liftkort synligt vid träning


Video ifrån en träning med U8:

Uppdaterad: 26 AUG 2018 10:35 Skribent: Fredrik Lundberg

Aktuell temp Teknikbacken:

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Besök oss på Facebook

 

 

klart.se 

Postadress:
Arboga Alpina - Skidor
Sandra Fresk, Brattbergsvägen 48
73248 Arboga

Besöksadress:
Dyens Väg 4
73248 Arboga

Kontakt:
Tel: 058916840
E-post: This is a mailto link

Se all info