SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Arboga Alpina
Fotboll
U14 - 13-14 år
Träningsgrupp U14

Generell information
Målet med träning i U14-gruppen är att barnen genom friåkning, övningar och portar skall utveckla carving svängarna och så att kontrollera skidorna i olika terräng och fart, att utvecklas i och med tävlingsverksamhet i de högre träningsgrupperna som ett långvarigt glädjerikt skidåkarliv på alla underlag, med eller utan portar.

Träningen består i friåkningsövningar samt banåkning med långkäppar. I U14-gruppen deltar barnen i Tävlingar i närområdet såsom i FP-Cup och DM. Barnen i U14-gruppen har även möjlighet att deltaga Mälarcupen samt i LVC (Lilla Världs Cupen) kval och ev. final. 

Förkunskapskrav
U14-grupps barn skall ha påbörjat Carvingsvängar.

Utrustning
Barnen måste ha hjälm och ryggskydd. Vid tävlingar utanför hemma backen är det vanligt med fartdräkt samt SL, GS samt SG skidor. Då barnen använder långkäppar för slalom behöver de handskydd samt hakskydd på slalomhjälmen.

Övrigt
Förväntningar på föräldrars engagemang: Samtliga föräldrar förväntas deltaga i minst 2 av höstens arbetspass när backen skall göras i ordning samt 1 pass på våren vid slutet på säsongen. När barnen är med och tävlar på "hemmaplan" hjälper givetvis föräldrarna för att göra tävlingen så kul och bra som möjligt för barnen. Arbetsuppgiften kan tex vara plogpatrull, portdomare, ta hand om nummerlapparna, kiosken eller dyligt.

Alla barn i träningsgruppen skall vara medlemmar i Arboga Alpina och finnas registrerade med kompletta kontaktuppgifter (Namn, personnummer, mobilnummer och e-mail till förälder). Givetvis måste barnet ha giltigt liftkort synligt vid träning

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Webbkamera
Aktuell temp. i Teknikbacken:
Instagram
Facebook